onsdag 4. februar 2015

Laktoseintoleranse

Laktoseintoleranse betyr at du har nedsatt toleranse for melkesukker (laktose) fordi du har for små mengder av enzymet laktase i tynntarmens slimhinner. Laktoseintoleranse innebærer redusert evne til å fordøye laktose. Det finnes flere typer laktoseintoleranse.

På disse sidene finner du nyttig og viktig informasjon, samt gode rå om laktoseintoleranse. Det er viktig med riktig diagnose ved symptomer som gir mistanke . Diagnosen laktoseintoleranse stilles av lege ved hjelp av ulike tester. Det er viktig med riktig diagnose før du gjør endringer i kostholdet på .

Hos individer med laktoseintoleranse er nivået av laktase så lavt at kun en liten del av laktosen tas opp fra tynntarmen. Laktoseintoleranse betyr at du må passe på hva du spiser. Her er en oversikt over hva du kan spise eller drikke dersom du har laktoseintoleranse. Laktoseintoleranse er at du ikke tåler melkesukkeret, og er veldig vanlig i Norge. Vanlige symptomer på laktoseintoleranse er oppblåsthet, luft, kvalme og diaré.


I Norge har 2-prosent av befolkningen laktoseintoleranse hvor man primært reagerer på melkesukkeret, altså laktosen ifølge Tine. Laktoseintoleranse er ikke noe man vokser av seg, men mange tåler laktose i små mengder. I dag finnes det mange gode alternativer til melk . Laktoseintoleranse er redusert egenskap til å fordøye laktose, som er det dominerende sukkeret i melk.

De fleste med laktoseintoleranse kan drikke ca. Kumelkeallergi er den vanligste allergien blant småbarn. Reaksjon på melk skyldes som regel melkeallergi eller laktoseintoleranse. Hvis du reagerer på melk, er det svært viktig å finne ut om du har melkeallergi eller laktoseintoleranse.


Det betyr nemlig at du får helt forskjel. Her får du kostråd ved laktoseintoleranse, informasjon om laktoseinnhold i meieriprodukter og oversikt over laktosefrie. Laktoseintoleranse er redusert evne til å spalte melkesukker (laktose) i tarmen. På verdensbasis er laktoseintoleranse vanlig, men hos etnisk norske er . Laktoseintoleranse er den vanligste årsaken til at man reagerer på melk, og oppstår tidligst i 3-års-alderen.


Melkesukkerintoleranse (laktoseintoleranse) er en tilstand hvor man får diaré fordi man ikke kan nedbryte melkesukker i magetarmkanalen. Da kan det tenkes at du lider av laktoseintoleranse. Det betyr at man ikke tåler melkesukker i melken.


Normalt blir melkesukkeret nedbrutt i tynntarmen. Laktoseintoleranse skyldes at laktose ikke spaltes til glukose og galaktose, fordi man mangler enzymet laktase; dermed suges ikke sukkeret . Mens de som har melkeallergi må holde seg helt borte fra alle melkeprodukter, tåler de fleste med laktoseintoleranse å få i seg litt melk. Melk inneholder laktose, eller melkesukker som det også heter.


Laktose er et karbohydrat som består av to sukkerenheter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg