tirsdag 17. februar 2015

Slimete hoste

En tørrhoste er en hoste der det ikke kommer opp slim når man hoster, og hosten kan ofte kjennes som en kløe. Hoste er kroppens måte å kvitte seg med slim, fremmede partikler eller annet som irriterer luftveiene. Man får gjerne hoste i forbindelse med forkjølelse, men det .

Det vil si at dersom det kommer fremmedelementer som støv, fremmedlegemer, slim og puss i luftveiene, eller slimhinnen blir betent, så utløser dette hoste . Du er kanskje klar over at hoste er kroppens måte å kvitte seg med slim, . Sliter du derimot med slim i luftveiene er det viktig at du får hostet dette opp, og du bør derfor ikke bruke hostedempende midler. Hvesing og tung pust ved lette fysiske anstrengelse er også vanlig.

Hoste er en naturlig refleks hvor kroppen forsøker å fjerne fremmede partikler eller slim fra luftveiene. Forkjølelse er den vanligste årsaken til at vi hoster. Hoste i form av både slim- og tørrhoste kan gjøre at man ikke får sove når man skal det. Se dette kjerringrådet mot hoste og bli kvitt hosten en gang for alle. Barnet kan være tungpustent og ha sårhet i brystet som forverres av hosten.


Lær om de vanligste typene hoste barnet kan ha.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg