fredag 27. februar 2015

Hepatitt a vaksine

Vaksine mot hepatitt A har vært tilgjengelig i Norge siden 19og ble de første årene gitt i et tredoseprogram. Hepatitt A er en virusinfeksjon som kan forårsake leverbetennelse. Hepatitt A-vaksine er endel av barnevaksinasjonsprogrammet i noen få .

Hepatitt B-vaksine inngår i barnevaksinasjonsprogrammet forbarn med foreldre fra land med høy forekomst av sykdommen. En kortfattet beskrivese av hvordan de forskjellige vaksiner skal doseres. Hepatitt A vaksinen og immunglobulin skal alltid oppbevares i kjøleskap mellom 2-°C.


Påse at pakningen ikke kommer borti veggen i kjøleskapet.

DOBBEL: Twinrix gir effektiv beskyttelse mot både hepatitt A og B. Vaksinasjon med vaksine mot hepatitt A og hepatitt B består av tre doser . I utgangspunktet anbefaler vi å følge bruksanvisningen, men om noen har glemt å ta den siste dosen sist de skulle fått hepatitt A og B vaksine . Jeg ønsker vaksine mot både hepatitt A og B, da jeg jobber i en institusjon for rusmisbrukere. Jeg reiser også mye, og planlegger en lang reise . A; Symptomer på hepatitt A; Gode råd som kan forebygge hepatitt A på utenlandsreiser; Hepatitt A vaksinasjon . Kort om anbefalinger for vaksiner, samt beskyttelse mot malaria. Vaksine mot hepatitt A anbefales ved reise til alle land utenom Vest- og Sentral Europa, . Hepatitt A-virus (HAV) forårsaker akutt leverbetennelse.

Sykdommen ble tidligere kalt epidemisk gulsott eller infeksiøs hepatitt. Hepatitt A‑virus smitter vanligvis via forurenset mat og vann. Smitterisikoen er særlig stor i visse tropiske og subtropiske strøk. Twinrix Adult er en vaksine som brukes til voksne og ungdommer, år og eldre, for å forhindre to sykdommer: Hepatitt A og hepatitt B. Homoseksuelle menn blir ikke tilbudt vaksinen gratis på samme måte som for hepatitt B-vaksinen. Diagnose stilles ved analyse av blodprøve.


Fritagelsesattest for gulfebervaksine, 15-. Hepatitt A – barn (Ikke på lager), 26-, 12-, 38-. I tillegg til vaksine mot hepatitt A og B, gir også vaksine mot meslinger livslang immunitet. Dersom du er usikker på om du har tatt denne eller . Andre former for smittsom leverbetennelse er hepatitt B og hepatitt C. Vi anbefaler å ta vaksinen til alle reisemål bortsett fra Australia, USA, Canada og Vest-Europa.


Hepatitt A-vaksinen (Havrix) gis i to doser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg