tirsdag 10. februar 2015

Falsk krupp smittsomt

Falsk krupp smitter ved at en person som er forkjølet eller har influensa, hoster eller nyser i nærheten av barnet. En annen måte er at barnet berører et bord som . Fra lommelegen: Såkalt falsk krupp (akutt laryngitt), som er en betennelse i slimhinnene i strupehodet, kan forårsakes av forskjellige . Vi har et helgebarn på år som har fått diagnosen falsk krupp, selv har vi en liten gutt på mnd og lurer nå på om dette er smittsomt? Falsk krupp ses oftest hos barn mellom et halvt og fem år.


Husk at din egen uro og angst smitter over på barnet; La barnet sitte. Virusene smitter mellom personer, men ikke alle barn får falsk krupp. Det finnes ingen vaksine eller medisin som kan hemme slike virus. For de foreldre som har opplevd at barna får falsk krupp er dette både dramatisk og skremmende.


Sykdommen er som regel ufarlig, men det er greit . Vi har en gutt på år som fikk konstatert falsk krupp hos legen i går. Glemte å svare at falsk krupp ikke er smittsomt! Vanndamp har ingen effekt på falsk krupp; ta heller barnet med ut og la det puste i kald luft, sier legen. Tenkte å besøke en gutt med falsk krupp ikvel men kanskje jeg kan bringe med meg smitten til min gutt (som blir hjemme)? BufretFalsk krupp i seg selv er ikke smittsomt.


Hos oss kommer falsk krupp gjerne i forkant av forkjølelse, og han er ikke så veldig syk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg