torsdag 5. februar 2015

Smerter i kne og hofte

Dysfunksjon i hofteleddet kan også gi smerter i kneet og ryggen. Belastningssmerter i kneet skyldes ofte manglende stabilitet i hoften, ofte i kombinasjon med . Har også vondt i leggbeinet, øverst under venstre kne og litt .

Det er mange grunner for kne-og hoftesmerter. Men de er vanlige og er vanligvis behandles med en endring i aktiviteten eller tid. Jeg fikk i mai smerter i kneet og hoften som ikke ville forsvinne. Jeg trodde dette var pga trening, og at jeg kanskje hadde feilbelastet noe, . Det er videre vist at kosttilskudd av avocado-soyabønne-olje kan lindre smerter ved hofteartrose.


Hyppigst rammes leddene i knærne, hoftene, hendene og ryggraden. Kirurgi er vanligvis effektivt for å redusere smerter i hofte eller kne. Det snakkes dermed om temmelig tunge kne- eller hofteskader. Vondt i hoften kan deles inn i akutte, subakutte og kroniske smerter. Smerter i hoften kan imidlertid ha sitt opphav fra mange forskjellige.


Behandling av hoftesmerter avhenger av diagnosen. Leddene som hyppigst er påvirket av artrose, er knærne, fingrene. Hofteleddsartrose (coxartrose) gir ofte startsmerter når en .

Hofteleddet ligger veldig nære korsrygg og bekken, og ofte vil smerter fra disse. Det er svært mange forskjellige diagnoser for smerter i hofte kne og ankel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg