tirsdag 17. februar 2015

Såre brystknopper amming

Og når det først oppstår synlige sår er det svært smertefullt å amme. Disse smertene kommer typisk mellom ammingene. For svært mange ammende er det vanlig å få såre brystknopper de første.

De første dagene etter fødselen, opplever de fleste å få såre brystvorter. Den første uken eller to etter fødselen er det ikke uvanlig at brystknoppene (brystvortene) er ubehagelig ømme og såre ved amming. Feil ammestilling er stort sett årsaken til såre brystknopper.


Felles for sårene er at de kan bli så ille at de blør etter amming.

Jeg ammer stort sett, men pumper innimellom for å gi brystvortene en liten pause. A181BufretLignendeSvært mange opplever såre brystvorter ved amming, spesielt de første dagene. Sårhet som vedvarer skyldes i de fleste tilfeller feil ammeteknikk.


Amming og såre brystknopper er vanlig, men amming skal ikke gjøre vondt. Dersom du har såre brystknopper lenge, har babyen gjerne feil . Den får næring av deg hver gang du ammer, så det er ikke bortkastet! Det kan være ok å ha med en tube med salve mot såre brystvorter på sykehuset når du . Jeg har ammet nå i uker og sliter veldig med såre og vonde brystvorter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg