onsdag 25. februar 2015

Helvetesild smittefare

Helvetesild er et smertefullt utslett som forårsakes av varicella-zoster virus, det samme viruset som. Diagnostikk; Behandling; Er det smittefare? Helvetesild smitter sjelden, men dersom man har væskefylte blemmer kan man smitte personer som ikke har hatt vannkopper.

Helvetesild skyldes reaktivering av vannkoppevirus, ofte mange år etter den opprinnelige infeksjonen. Hei, Jeg har fått bekreftet at jeg har helvetesild. Jeg har helvetesil vært hos legen, og jobber som avlaster for to 4-åringer som har litt nedsatt imunforsvar.


Hei, min far har hatt helvetesild i høyre øyeregion i snart fire uker.

Helvetesild (Herpes zoster) antas å smitte på samme måte som vannkopper men regnes som mindre smittsom. Helvetesild kan gi opphav til vannkopper hos . Personer som har helvetesild kan ikke smitte andre slik at de får helvetesil men siden blemmene inneholder vannkoppevirus kan andre få vannkopper hvis de . Ved helvetesild er det viktig å holde utslettet rent, tørt og dekket med bandasje. Det forebygger videre smitte, da væsken fra blemmene . Varicella (vannkopper) og herpes zoster (helvetesild) forsårsakes.


Smitte tidlig i svangerskap kan i meget sjeldne tilfeller føre til misdannelser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg