mandag 9. februar 2015

Nyfødt feber

Det er helt greit å ta med et nyfødt barn ut på tur. Spedbarn kan ha feber uten å være syke, og de kan være syke uten å ha feber. Sannsynligvis på grunn av lite væskeinntak .

Veninna mi har en jente på uker som har fått feber. På tirsdag sa helsesøster til meg at barn under 3mnd skal til lege. Barn som er mindre enn uker har sjelden feber. Man bør generelt være tidlig ute med å kontakte fastlege eller legevakt om det nyfødte barnet er sykt med .

Kroppstemperaturen hos nyfødte ligger normalt rundt grader. Spebarn kan ha feber uten å være syke, og de kan være syke uten å ha feber. Spør her og - nyfødt baby med feber skrevet i Skravlesiden: Tulla har sovet hele dagen og spist ganske lite. Redd for å gjøre noe galt med den nyfødte pjokken? Skulle en baby under seks måneder imidlertid få feber, har Lindboe en entydig . Hvis det har løs avføring med blod eller puss og feber over 3grader, må du ta kontakt medlege.


Er den go behøver det ikke bety noe at barnet for eksempel har litt feber. Spedbarn har en dårlig temperaturregulering. Nyfødte barn søker etter kontakt med omgivelsene straks de er født og bør får. Dersom barnet har feber eller lav kroppstemperatur observer barnet nøye og .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg