onsdag 4. februar 2015

Fibromylagi

Fibromyalgi er kjennetegnet ved kroniske muskelsmerter med varighet i minst måneder. Tilstanden blir ofte mer plagsom med tiden, og mange av pasientene . Fibromyalgi er en tilstand hvor du har vandrende smerter i kroppen over lang tid.

Les om fibromyalgi og hvordan det kan behandles. Fibromyalgi er et utbredt helseproblem som preges av vedvarende smerter. Smertene kan komme og gå, og de kan vandre rundt i kroppen.


Fibromyalgi er en komplisert sykdom, og ikke alltid like lett for leger å diagnostisere.

Det handler først og fremst om smerter, i muskler og ledd. Har du vanligvis vært et overskuddsmenneske, for så å oppleve at du klarer mindre og har vondt flere steder i kroppen? Verdens Helseorganisasjon (WHO) kategoriserer Fibromyalgi inn under muskel-, skjelett- og bindevevs- sykdommer med diagnosenr. Norges Fibromyalgi Forbund er en pasientorganisasjon for alle med Fibromyalgi. Forbundets formål er å arbeide for å bedre situasjonen for alle som lider av . Fibromyalgi (også kjent som FM og fibro) er den mest utbredte årsak til kroniske.


Norges Fibromyalgi Forbund antar at det i Norge finnes mer enn 1000 . Fibromyalgi, utbredt smertetilstand i muskler og senefester, med ømme punkter på karakteristiske steder, som utløser en kraftig smertefølelse . Hva er symptomene på fibromyalgi og hva kan du selv gjøre med det.

Vår nevrolog og naprapater på A Klinikken har lang erfaring med . Et klassisk kjennetegn på fibromyalgi er at et relativt lett trykk på tenderpunktene kjennes mere smertefullt enn trykk på andre punkter av . Fibromyalgi er en revmatisk sykdom i gruppen bløtdelsrevmatisme. Fibromyalgi kjennetegnes gjerne ved langvarige muskelsmerter som vandrer . Fibromyalgi er en tilstand som forekommer relativt hyppig. Ny forskning viser at fibromyalgi forårsakes av en betennelse i sentralnervesystemet. Fibromyalgi er en tilstand som kjennetegnes av smerter i . Fibromyalgi er en vanlig årsak til kroniske, utbredte (generaliserte) smerter i muskler, senefester og led mest blant voksne kvinner.


Fibromyalgi betyr smerter i musklene og annet fibrøst vev. Fibromyalgi er en samlebetegnelse for kroniske muskelsmerter i hele eller deler av . Da kan du være rammet av fibromyalgi, en kronisk smertetilstand i muskler og skjelett. Fibromyalgi er en ganske utbredt sykdom her i Norge, sier overlege dr.


Svenske forskere mener folkesykdommen fibromyalgi kan skyldes en betennelse i det sentrale nervesystemet. Tema: Funksjonelle lidelser - Fibromyalgi er et hyppig forekommende kronisk smertesyndrom, med klar kvinneovervekt. Min historie starter for rundt seks år siden, da jeg fikk diagnosen Fibromyalgi, angst og depresjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg