onsdag 4. februar 2015

Pollenallergi

Hvis du begynner å nyse og får tett nese eller irriterte øyne, har du sannsynligvis pollenallergi. Pollenallergi skyldes at mange reagerer allergisk på visse proteiner som finnes i pollen fra noen typer trær, gress og ugress. Hvis du ofte er tett i nesen, nyser og har kløende og irriterte øyne på vår- og sommerhalvåret, kan det hende du har pollenallergi. De pollentypene som har størst betydning ved allergi i Norden kommer fra tresortene bjørk, or og hassel, fra forskjellig type gress og . Pollenallergi forekommer oftest i alderen 5-år, og tilstanden er vanligst blant større barn, tenåringer og unge voksne. De som er pollenallergikere kan gjerne fortsette å være fysisk aktive og trene,men de må ta spesielle hensyn i pollensesongen.


Pollenallergi (høysnue) er en allergi mot pollen fra planter, gress og trær.

Når personer med pollenallergi kommer i kontakt med bestemte pollentyper, aktiveres . Noen pollenallergikere får reaksjoner på mat kun i pollensesongen, mens andre kan ha symptomer hele året. Pollenallergi (høysnue) er en vanlig form for allergi, og gir symptomer som kløe, nysing og rennende øyne og nese. Litt i underkant av én million nordmenn har . Pollen er veldig små partikler som spres i lufta av dyr, vind eller vann for å bestøve planter av samme art. Nærmere én million nordmenn plages av pollenallergi. Omkring én million nordmenn har alvorlig pollenallergi.


Det er altså svært vanlig, og antallet er økende. Selve fenomenet pollenallergi er en form for overfølsomhet mot stoffer i luften, som oftest luftbåren pollen.

Symptomer på pollenallergi er rennende, kløende og tett nese, irriterte øyne, kløe i munn og svelg, ledsaget av tretthetsfølelse og hyppig . Pollenallergi er en atopisk allergi som rammer mennesker som er overømfintlig mot pollen, kjent som blomsterstøv. Opptil av befolkningen har pollenallergi, og hyppigheten øker utover i barnealder. Symptomer på pollenallergi er renning fra . Pollenallergi, som också kallas för hösnuva, ger besvär som röda, kliande ögon, nästäppa, upprepade nysningar och rinnsnuva. Ved pollenallergi renner ofte nesen, den klør, tetner til og man nyser. Mange blir i økende grad munnpustere og . AAATSJOOO: Du nyser, men er det pollenallergi eller en vanlig forkjølelse?


Våren banker på og det er mange grunner til å glede seg over det, men de som har pollenallergi er ikke udelt begeistret. Nordmenn spiser mer medisin mot pollenallergi enn noe annet land i Norden. Omtrent av av oss lider av pollenallergi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg