tirsdag 17. februar 2015

Diare over lang tid

Enten kommer det nesten som tynn veske,eller av og til litt tykkere da. Diaré kan bli kritisk for barn og eldre som lett kan bli uttørret hvis diareen varer over noen tid. De fleste vet at de skal drikke mye ved slike plager .

En sjelden gang kan diaré skyldes kreft i tarmen. Det er særlig når avføringsmønsteret forandrer seg over tid uten noen spesiell forklaring, at en . Nå har jeg hatt diare' i langt over en uke, og er skikkelig lei. Det er farlig å gå med diaré over lang tid.

Diaré er hyppig, tynn avføring som ofte er ledsaget av oppkast og feber. Siden tynn avføring for det meste går over av seg selv i løpet av få dager, må man ta . Løs, fettete avføring som er blekhvit eller gulhvit over lengre tid kan være. Også ukjente bakterier kan gi diaré, som for eksempel på reise, forklarer Arsky. Når avføringen kommer ut som en veldig tynn, lang strek, kan det . Endring i avføringsmønsteret kan arte seg som veksling mellom diaré og forstoppelse.


Kreftforeningens råd er at dersom symptomene varer i over uker, bør du ta . Følges tett opp av legen, men det tar jo tid å få svar på diverse prøver. Biola med blåbær kan være til hjelp for en overaktiv tarm!

Også hvis du har hatt forstoppelse over lang ti bør du oppsøke lege. Er forstoppelsen ledsaget av blod i avføringen, er det et ekstra faresignal.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg