fredag 13. februar 2015

Flåttbitt på hund

FLÅTTBITT HUND: I sommersessongen er det helt vanlig å finne flått på hunden etter turer i skog og mark. Mange dyreeiere blir bekymret når de finner flått på hunden eller katten sin. Vi får ofte spørsmål om det er fare for at dyret kan være smittet av borreliose som .

Hvis du finner en flått på hunden eller katten din, er det veldig viktig å fjerne den snarest. Gjør det til en vane å undersøke dyret ditt jevnlig. På klinikken får vi ofte spørsmål om flått og flåttbehandling. Hvis hunden har vært i kontakt med flått og har symptomer som kan oppstå ved .

VG Nett) - Da vi kom tilbake fra turen skulle vi bare sjekke om han hadde fått én flått eller to, sier hundeeier Marius Lønnheim. Hver kveld bør du: Gå over pelsen hos hunden din. På Doktor Dyregod på Østerås demonstrerer veterinær Kjetil Ueland hvordan man skal undersøke en hund for flått. Flått kan overføre flere smittsomme sykdommer, så det er viktig å prøve å redusere antall dyr som fester seg på hunden og fjerne de som fester seg så fort som . Det man er redd for når det gjelder flåttbitt er de sykdommene som flåtten kan føre.


For å forhindre at hunden blir syk er det best å unngå at den blir bitt av flått. Hvis hunden eller katten først har blitt bitt av flått anbefaler veterinæren at man fjerner den med pinsett eller flåttang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg