torsdag 12. februar 2015

Utslett hodebunn

Informasjon om rsak, utredning og behandling av utslett i hodebunn. Med hodebunns- eller hårbunnsutslett menes utslett i huden på hodet. Her kan man få kalde hender (Raynauds fenomen) og noen ganger utslett i hodebunn, pigmentforandringer og hårtap.


Seboreisk eksem, psoriasis og soppinfeksjoner kan også gi utslett og flassing i hodebunn. Jeg tror du har nytte av senere å la en spesialist se . Kløe i hodebunnen kan skyldes begynnende hudkreft. Du kan også bli rød i hodebunnen og den røde huden og utslettet går gjerne ned til .

Noen sykdommer utvikler seg bare i hodebunnen, men oftest er de en del av hudsykdommer som også. Ofte finnes utslettet også andre steder på kroppen. Dette er en liten sopp som fører til et utslett som likner en rød ring.


Det er en smittsom tilstand og mest vanlig hos barn under ti år. Tilstanden er ofte livslang med utslett som kommer og går. En vanlig årsak til kløe i hodebunnen er atopisk eksem, som gir en tørr og kløende.


Ser du hudforandringer som utslett og rødhet eller andre infeksjonstegn i . Kløe og flass kan forekomme i hodebunnen, spesielt bak ørene og i den ytre øregangen,. Noen har så lite utslett at de ikke er oppmerksomme på at de har en .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg