onsdag 11. februar 2015

Hepatitt c

Hepatitt C er en virussykdom som hos 70- av de smittede kan få et kronisk forløp der en del utvikler en kronisk aktiv hepatitt med risiko for . Hepatitt C er en betennelse i leveren forårsaket av en infeksjon med hepatitt C virus. Hos 75- av alle pasientene som smittes, er det ingen .

Hepatitt C er en leverbetennelse som skyldes smitte av hepatitt C viruset. Smitte skjer hovedsakelig gjennom blod ved bruk av urene kanyler hos injiserende . Hepatitt C-infeksjon kan skade leveren og gi leverbetennelse. Mange vet ikke at de er smittet fordi det kan gå mange år før symptomene utvikles.

Hepatitt C er en infeksjon som kan skade leveren. Mange vet ikke at de er smittet fordi det kan gå mange år før symptomene utvikler seg. Det finnes behandling som kan hjelpe deg å bli kvitt viruset. Hepatitt C er en blodsmitte som forårsakes av et virus.


Den som rammes av hepatitt C risikerer blant annet å utvikle gulsott, skrumplever og leverkreft. Blant eldre sprøytenarkomane dør flere av hepatitt C enn av overdose. Vi ble med for å teste folk for sykdommen, og lære mer om smitte og ny . Hepatitt C smitter via blo men i liten grad ved seksuell kontakt, ses ikke hyppigere hos menn som har sex med menn enn andre, kan gi kronisk bærertilstand .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg